Människans bästa vän

Alla vi kattälskare vet ju precis hur uppskattade och underbara våra kära katter är. Att någon har kommit på att det är hunden som ska klassas som människans bästa vän tycker vi därför är långt ifrån ok. Vad är det för kompis som tvingar ut sin bästa vän på promenad tidigt varje morgon? Och vilken kompis skulle kräva att man är vid dennes sida i princip dygnet runt?

Nej, vi skulle vilja påstå att katten är människans bästa vän. Katten går ut själv om den vill promenera, den klarar sig själv och börjar inte skrika så fort man själv behöver gå hemifrån och göra något. Den ligger gärna och gosar i soffan och kräver dessutom inte att man ska leka hela tiden. Dessutom är den billigare i drift eftersom den inte behöver dyra koppel och kläder. För den som vill unna sin älskade katt något extra finns det fina saker i Doggies kattbutik. En hundbutik som faktiskt har förstått charmen med katter också.

Och visst ska man vara glad att katter förstår bättre än att låta sig bli utklädda i töntiga kläder? Den insikten har inte hundar.