Jo, katter är faktiskt sötast

Att diskussionen om huruvida det är hunden eller katten som är människans bästa vän har pågått i evigheter – men vad som dock tydligt är avgjort är att det i alla fall är katten som är sötast.

Kattunge blåsvartSka man skämma bort sin katt finns det många sätt att göra detta på, och kanske är det en liten kompis i form av ett mjukisdjur som man ska satsa på. Kanske är det just det som ägarna skulle gjort till katten i den söta videon som florerar i media just nu. Den visar nämligen en katt som stjäl grannens mjukisdjur för att gosa med, en video som bland annat finns att se hos Helsingborgs Dagblad. Vidare kan man ju också lägga fokus på maten och då är produkter i märket Specific något att kika närmare på, som finns för både katter och hundar. Det märket erbjuder nämligen inte bara toppkvalitativt veterinärfoder utan även schampo, fuktgel och rengöringsvätskor skapta för att verkligen skämma bort sitt husdjur. Och vad skulle vi egentligen inte göra för vår älskling? Ett exempel på en högt älskad katt är till exempel katten Jackis som i somras sprang bort från sin kattvakt – då körde husse och matte 135 mil för att hitta sin bebis igen:

”– Vi var beredda att göra allt. Vi hade inte gett upp om det så tagit över ett år” säger Jackis matte till Expressen.

Sen finns det såklart kattkärlek som man ibland kan tycka gått överstyr, i alla fall när det kommer till att exempelvis kora vilken katt som är snyggaste eller öppna kombinerad yogastudio med café där besökarna kan gosa med katter samtidigt som de fikar och yogar. Till exempel skriver Expressen att världens snyggaste katt finns att hitta i Borås, den korades nämligen till den titeln under kattshowen och tävlingen World Winner Show nu i oktober. Och i svenska YLE skriver man om hur en kvinna kom på idén med att inkludera katter i sin kombinerade yogastudio med café eftersom hon ansett just katter och yoga är på samma våglängd. Men för oss vanliga kattälskare räcker det nog med att skämma bort den misse vi har, och vi behöver heller ingen titel för att veta att just vår katt faktiskt är snyggast!