Husdjursmässan 3-6:e januari

Den som vill besöka husdjursmässan, som går av stapeln i Kista i norra Stockholm 3-6 januari, gör klokt i att snarast fixa boende i Kista. Mässan kommer nämligen att locka ett stort antal besökare, och hotellen runt om mässan håller redan på att bli fullbokade.

Årets Husdjursmässa blir den tjugofemte i ordningen, och beräknas locka ungefär 16 000 besökare. Biljetterna kostar 120 kronor för vuxna, 50 kronor för barn i åldern 6 till 16, och barn under 6 år går in gratis i målsmans sällskap. För en familj om två vuxna och två barn kostar det 250 kronor.

Detta händer på mässan

Mässan fokuserar på husdjur i alla dess former, från nyttodjur som getter och får till rena sällskapsdjur som undulater och marsvin. Detta kommer att inbegripa flera djurutställningar, bland annat med katter, hundar och kaniner.

Några andra saker som äger rum är:

  • Illerrace.
  • Klapphörna med marsvin.
  • Ulltovning.

Ett ganska brett spektrum av aktiviteter, är nog det minsta man kan säga om utbudet på mässan.

Kattrelaterat på mässan

Trots att katten är ett av våra allra vanligaste husdjur så händer det förvånansvärt lite som är kopplat till just katter på denna mässa. Det kommer dock att äga rum tillräckligt mycket för att det även som kattägare ska vara mödan värt att ta sig till Kista.

Bland annat medverkar Föreningen Bengalkatten, Birmasällskapet, Gotlands katthem, Föreningen Kattvärnet, Maine Coon-katten. Solgläntans kattpensionat och Stockholms katthem. Det kommer med andra ord att finnas aktiviteter både för den som är intresserad av att adoptera en övergiven katt, och för den som vill lära sig mer om en speciell kattras.