Bästa tillbehören till din katt

När man skaffar katt kan det vara svårt att veta vad man ska ha hemma åt den, det finns ju ett antal olika kattsaker och liknande som är ett klart måste för de små liven.

  • Rätt kattfoder, många har en tendens till att köpa ett billigt foder och blötmat med det gör inte katten en tjänst för att du sparar pengar. Katter behöver riktig mat och då är det dyrare torrfodret som gäller.
  • Kattleksaker, det är inte bara sött när katten springer runt och leker utan det utvecklar kattens instinkter. För katten är det ren träning att leka och då är det viktigt att detta underhålls, katter tröttnar snabbt på sina leksaker så göm undan dem ibland och lägg dit nya.
  • Klösträd, ett klösträd till katten är ett måste alternativt en klösbräda eller både och, katter underhåller sin klor på brädan och är viktigt för dem. Om man skippar klösträdet är det en risk för att de går på möblerna istället.
  • Vaccinera och gör hälsokontroll hos veterinären, passa på att chipmärka eller med tatuering registrera katten utifall denne skulle försvinna.

Felet många gör när de skaffar katt är att de tycker att de är så söta och ludna och sen kan de inte ta hand om dem stackars djuren. Detta resulterar sedan i att de slänger ut katten som sedan blir hemlös och vilsen. Dessa katter hamnar hos djurens vänners katthem där de försöker att omplacera dem till ett nytt hem, så köper man en katt så ska man vara säker på att man har tid för denne också.